Heeee. Suosittelen skrollaamaan alas sivua ja lukemaan "snopes"-nimisen käyttäjän parodian aiheesta.

Minä synnyin vuonna 1979. Samana vuonna kuin korvalappustereot keksittiin.
Joka perheellä oli lankapuhelin, kännyköitä ei ollut. Puhelinnumero oli sidottu talon sijaintiin.
Kuunneltiin LP-levyjä ja kasetteja.
Suomessa näkyi 2 valtakunnallista kanavaa ja monilla oli vielä mustavalkotelkkari.
Internetistä ei oltu kuultukaan vielä ja tietokoneita ei useimmilla työpaikoilla, saati sitten kodeissa, näkynyt.
McDonald's ei tulisi Suomeen vielä moneen vuoteen.
Kirjaston kirjoissa oli tasku, jossa olevaan korttiin kirjoitettiin lainaajanumero ja vietiin kirja pois.
Useimmissa kaupoissa ei ollut hälytinportteja eikä videovalvontaa.
Kylmä sota oli vielä käynnissä. Suomen naapurimaa oli Neuvostoliitto, joka oli huomattavasti suurempi uhka silloin kuin nyt (ja Tsernobyl koettiin muutamaa vuotta myöhemmin).

Että kyllä nykyaika on huomattavasti parempaa aikaa.
Jos olisin syntynyt edes kymmenen vuotta aikaisemmin, en varmaan olisi enää edes elossa, koska Crouzonin syndrooman diagnosointi ja hoito oli uutta Suomessa vielä 80-luvun alussa. Ukin veli todennäköisesti kuoli siihen.

Se, mikä minua ärsyttää näissä "vanhoina hyvinä aikoina"-listoissa, on juuri tuo asenne että kaikki oli muka niin hyvin. Okei, lapsikuolleisuus oli suurta, antibiootteja ei ollut, ihmiset kuolivat tosi nuorina jne, mutta ei se mitään, kun bensa oli halpaa! Naisen elämä oli kotitöiden raatamista ja loputonta lasten tekemistä, synnytykset olivat huippuvaarallisia, avioliittoa ei saanut rikkoa vaikka olisi onneton... Mutta hei, sukulaiset asuivat lähellä toisiaan! Ja kuka nyt tarvitsisi tuossakin jutussa mainittuja turhia hömpötyksiä kuten perheterapiaa tai päiväkoteja. Naisten ja vähemmistöjen oikeuksista puhumattakaan.

Kenelle vanha hyvä aika oli hyvää? Valkoisille keski-ikäisille/vanhoille miehille, joilla oli rahaa. Heitä kunnioitettiin, saivat tehdä mitä tykkäsivät, eikä naiset ja etniset vähemmistöt hyppineet silmille. On se vaan niin väärin, ettei enää tänä päivänä voi elää niin.

Minulle tulee mieleen Futuraman keksimainos, jossa oli niin nasevasti ilmaistu tämä asenne:
"Do you remember a time when cookies came straight from the oven? Petridge Farm remembers. Do you remember a time when women couldn't vote and certain people weren't allowed in golf courses? Petridge Farm remembers."
(Muistatko ajan, jolloin keksit tulivat suoraan uunista? Petridge Farm muistaa. Muistatko ajan, jolloin naiset eivät saaneet äänestää ja tiettyjä ihmisiä ei päästetty golfkentille? Petridge Farm muistaa.)