+5, joten hylkäsin sinisen talvitakin (muistutus itselle: siinä on lähtemättömiä tahroja, joten kannattanee ostaa ensi vuonna uusi) ja verhouduin taas mustaan, joka on kauhtunut mutta kevyempi. Tuulee sen verran, että nollakeli tuolla on, mutta aurinko lämmittää kuitenkin, ja valosta tulee hyvä mieli.

Isi on tulossa lauantaina mukaan kauppareissulle ja korjaamaan tietokonetuolin. Uskalsin siis ensimmäistä kertaa kuukausiin ostaa jotain muutakin kuin ruokaa. (Yms päivittäistavaroita) Säästäminen tekee niin synkeän olon, varsinkin kun mitään ei oikeasti jää säästöön vaikka miten monta tonnikalatölkillistä söisi. Söin siis ulkona, nautiskelin kanapurilaisesta ja kuuntelin vanhaa musiikkia. Minua huvittaa aina, kun ne soittavat sitä "dance baby dance"-biisiä. En tiedä kuka on esittäjä tai mikä on biisin nimi, mutta siitä tulee aina mieleen "Rauskin enkelit" vanhassa "Mennen tullen"-sarjassa. Koko kappale tuntuu vitsiltä. Samoin kuin "Nights in white satiiin", jota samassa sarjassa laulettiin. Mitähän muita biisejä Studio Julmahuvi/Mennen Tullen pilasi minulta? Ainakin "Elämältä kaiken sain" ja "Odotat lastain" tulevat mieleen. Vaikka en nyt noista kovin paljon välittänyt ennenkään. :D Huvittaa vaan.

Päätin, että voisin yhden kympin pistää johonkin, ihan että tuntisin olevani elossa. Kävin ahnaasti läpi Anttilan dvd-valikoimat, mutta muistinkin äkkiä, että päiväkirja oli lopussa, ja suuntasin Tiimariin.

Siellä minua odotti punainen päiväkirja, jonka olin hylännyt pari kuukautta sitten vihreän takia. Punainenkin on hyvin kaunis ja kävin aikanaan tiukan taistelun niiden kahden välillä. Tuntui, että punainen oli minua odotellut joulukuusta asti ja halusi kuulla elämäni tarinan. Nyt se on minun. Millaisia seuraavista kuukausista tulee, en tiedä, mutta nyt ainakin tuntuu toiveikkaalta. Olin onnellinen tänään ja energiaakin on. Pian saan toivottavasti sen kirjan käännettäväksi. Elämä hymyilee ja silleen. 

Pihassa oli jäätä, vettä ja lunta sekaisin ja lisäksi tuuli, huomenna menen kyllä ihan etupihalta enkä sitä kinttupolkua, joka on tähän mennessä ollut kätevämpi.

Etanoille maistuu tammenlehväsalaatti. Katselen mielelläni niitä syömässä, se näyttää aina niin kovalta työltä, kuin huhkisivat pelloilla itseään suurempien salaatinlehtien parissa.

Lopetan raporttini täältä tähän.